Een nieuw project: tijd voor Identitijd..!

Na een tijdje radiostilte op dit blog weer een bericht over een nieuw project. Het was even afwachten hoe e.e.a. zich zou gaan ontwikkelen, want opgeven voor een project is leuk, van plan zijn mee te doen ook, maar ja, het moet ook nog maar 'even' gebeuren: het maken van het kunstwerk. Een idee voor het project had ik al vrij snel, maar de uitvoering liet wegens andere drukte op zich wachten tot.. vandaag! De laatste dag..! Morgen brengen we het werk naar Emmen, waar 99 andere kunstenaars en ik het werk voor de expo 'Identitijd' kunen achterlaten, in afwachting van de opening a.s. zaterdag.Over het project:

Identitijd is een talentontwikkelingsprogramma om beeldend kunstenaars inhoudelijk en artistiek te laten groeien uit te laten blinken. Het project creëert met het thema Identiteit als vertrekpunt een uitwisseling tussen Overijsselse en Drentse beeldend kunstenaars, zowel amateurs als professionals. Identitijd wil talent ontdekken en scholen, kunstenaars een podium bieden en het publiek laten participeren in beeldende kunst. Het brengt amateurs, geïnteresseerden, kunstliefhebbers én professionals bij elkaar tijdens verschillende activiteiten waarin men elkaar kan ontmoeten en kan samenwerken. Deelnemers breiden hun netwerk uit en krijgen publiciteit, een groot publieksbereik en ontmoeten geïnteresseerde bezoekers en belangrijke spelers uit de kunstwereld. Aan het project zijn 10 boegbeelden verbonden, gerenommeerde kunstenaars voor wie identiteit een belangrijk item is in hun werk. Zij zijn ambassadeurs voor het project; ze inspireren de deelnemers, geven feedback en jureren en begeleiden de winnaars in het Masterclastraject. 
Met het laagdrempelige karakter om aan Identitijd deel te nemen, zonder ballotage, bereiken we een breed publiek en brengen we grote groepen mensen in aanraking met kunst. De kracht van Identitijd ligt in verbinding, reflectie en kennisuitwisseling.

Daarnaast genereren we aandacht voor o.a. de specifieke (ruimtelijke) kwaliteit van Overijssel en Drenthe en de unieke identiteit en geschiedenis van beide provincies. 
WAT ZIJN DE ACTIVITEITEN VAN IDENTITIJD?
De activiteiten binnen het project bieden de middelen om nieuwe inzichten, zienswijzen, beeldtaal en technieken te onderzoeken en te ontwikkelen. Het programma werkt motiverend om ontwikkelingsstappen te willen en te kúnnen maken. Gevoed worden door denkers en dichters in het voorprogramma, leren van masters / boegbeelden en van elkaar gedurende het hele traject en ruimte krijgen voor presentatie en reflectie. Het project biedt hiermee unieke ingrediënten voor talentontwikkeling.

Reacties

Populaire posts van deze blog

UITNODIGING EXPO LOKAAL 12

(H)erkenning